Smygeskolan läser längst

Publicerad:

400 843 minuter. Så länge lästes det totalt i alla Trelleborgs grundskolor, från förskoleklass till årskurs 6, under Läslovstävlingen som arrangerades av skolbibliotekarierna i oktober och november. Vann gjorde Smygeskolan med 49 975 minuter.

Rektor Irene Nilsson, Smygeskolan i Trelleborgs kommun
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Rektor Irene Nilsson, Smygeskolan i Trelleborgs kommun

Irene Nilsson, rektor på Smygeskolan, är mycket glad och stolt över att få ta emot läslovspriset i form av en pampig pokal, diplom och en värdecheck på femtusen kronor. För prispengarna ska skolan köpa nya böcker till biblioteket.

– Eleverna har lyft på elevrådet att de ville få nya böcker i biblioteket. Det gör det extra roligt att vi nu får detta bidrag till vårt bibliotek, säger Irene Nilsson.

På Smygeskolan tvekade man inte att delta i läslovstävlingen.

– Det var en självklarhet att delta och det är jätteroligt att våra skolbibliotekarier arrangerar denna tävling, säger Irene Nilsson.

Annci Gånvall, enhetschef för skolbibliotekarierna, berättar att alla kommunala grundskolor, från förskoleklass till årskurs 6, i Trelleborgs kommun tävlade i Läslovstävlingen:

– Skolorna tävlar som lag där vinnaren är den skola som läst längst tid per deltagare under två veckor.

Inför tävlingen peppade skolbibliotekarierna och lärarna eleverna och påminde dem om fördelarna med att läsa. Irene Nilsson tror också att även föräldrarna bidrog till resultatet genom att påminna barnen om att läsa på fritiden.

– Eleverna på Smygeskolan läste 232 minuter per person och tillsammans totalt 49 975 minuter. Det är ett mycket imponerande resultat, säger Irene Nilsson.

Övriga priser

Pilevallskolan och Västra Alstad skola vann andra respektive tredje pris i Läslovstävlingen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?