December

 • Gott nytt år!

  Gott nytt år! Firar du in det nya året med fyrverkerier, ber vi dig visa hänsyn till både djur och människor i din närhet. Inom detaljplanerat område får fyrverkerier endast användas mellan klockan 16.00 på eftermiddagen den 31 december och klockan 04.00 den 1 januari. Det finns också lite nya regler kring hantering av fyrverkerier som är bra att ha koll på.

 • God jul

  God jul från Trelleborgs kommun! Vi önskar alla en god, lugn och fridfull jul.

 • Ny samhällsbyggnadschef börjar i vår

  Anna Thott blir ny samhällsbyggnadschef i Trelleborg. Det beslutade kommunstyrelsen på sitt sammanträde i veckan. Anna kommer närmast från en tjänst som plan- och byggchef i Höganäs och ser framemot att engagera sig i alla stora och spännande utvecklingsprojekt i Trelleborg.

 • Första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv

  Första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv. Från vänster: Ulrica Falck, utbildningschef förskolan, Maggie Åkerblom rektor i Alstad och Anderslöv, Per Tylberg, Curahill fastigheter, Thomas Ellkvist, vd MVB, Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande, Charlotta Åkesson, chef för vårdcentralen i Anderslöv, Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden, Region Skåne och Lennart Höckert (S), oppositionsråd i Trelleborg

  I onsdags togs första spadtaget för Familjens hus i Anderslöv. Den nya byggnaden ska stå klar under hösten 2021 och ska bland annat inrymma en familjecentral, äldreboende och förskola.

 • 25 år i kommunen - deras gemensamma nämnare

  Några av personerna som arbetat 25 år i kommunen var på plats när förvaltningscheferna (sittande från vänster) Annikki Tinmark och Ester Alavei delade ut gåvor. Stående från vänster: Jessica Sjöström, Marita Askelin, Gunilla Sandgren, Carita Samuelsson, Eva Salmins, Carina Freiding, Susanne Linde och Marianne Johansson. Sittande till höger: Ulrika Christmar-Stafström.

  Sett till yrkestitel var det en blandad grupp som träffades. Men de hade en sak gemensamt. Alla har arbetat 25 år i Trelleborgs kommun och finns med i årets skara av medarbetare som får en kommunal belöning.

 • Som förälder är du den viktigaste förebyggaren

  I det lokala förebyggande arbetet är ett gott samarbete avgörande för att kunna uppnå goda resultat. I Trelleborg finns samverkansgruppen USSP; "Ungdomsenheten, Skola, Socialtjänst, Polis". Tillsammans utvecklar vi ett långsiktigt förebyggande arbete, där målgruppen är barn och unga i åldern 0-20 år. Målet är att Trelleborg ska vara en trygg kommun att växa upp i.

 • Besök Trelleborgs Museum under jullovet!

  Sittande kvinnan i utställningen ÖGA mot ÖGA på Trelleborgs Museum.

  Tid över på jullovet? Passa på att besöka Trelleborgs Museum! Vi har öppet och bjuder på flera nya utställningar och dessutom våra permanenta utställningar ÖGA mot ÖGA med fornfynd från Söderslätt och Stadslivf om staden Trelleborgs historia. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sakletare.

 • Ett steg närmare för Engelska skolan i Trelleborg

  Sedan 2018 har Trelleborgs kommun haft kontakt med Internationella engelska skolan angående en etablering i kommunen. Nu har kommunfullmäktige fattat ett beslut som innebär att skolan är ett steg närmare en etablering i östra Trelleborg.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa