Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Finissage med föredrag

Publicerad:

På söndag 1 september är det sista chansen att se utställningen Ädla former och då kom­mer även utställarna Karlheinz Sauer, Maria Börjesson och Christine Ramel vara på plats. Klockan 14 kommer de tre hålla ett gemensamt före­drag med bildvisning och berätta hur några alster kommer till liv.

Collagebild med Karlheinz Sauer och verk av Christine Ramel och Maria Börjesson.
Foto: Roland Thysell, Christine ramel och Gudrun Teichman Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Collagebild med Karlheinz Sauer och verk av Christine Ramel och Maria Börjesson.

Under sommaren har Trelleborgs Museum visat samlingsutställningen Ädla former med corpus och smycken utförda av ädelsmederna Karlheinz Sauer, Maria Börjesson och Christine Ramel.
Karlheinz Sauer är ädelsmeden och Mästaren som hela tiden utmanar silvrets möjligheter. Samtidigt spritter hans former av lekfullhet och yster glädje. Och han är aldrig rädd för att samspela med andra material, må det sedan vara guld, glas, plast, eller till och med broderi. Karlheinz är också mån om att hantverket ska få leva vidare. Han bjöd in de båda guldsme­derna Christine Ramel och Maria Börjesson, att låna hans verkstad och verktyg för att ta del av hans långa erfarenhet och hantverksskicklighet. Christine och Maria fann en ny värld – en värld som var betydligt större än guldsmidets miniatyrvärld.

Tid: klockan 14, plats: Trelleborgs Museums bia. Föredraget ingår i entrén till museet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!