Trelleborgs kommun är femte bästa miljökommun i Skåne 2019

Publicerad:

Att Trelleborgs kommun är Skånes femte bästa miljökommun efter Helsingborg, Lund, Malmö och Lomma, visar tidskriften Aktuell hållbarhets årliga miljörankning av Sveriges 290 kommuner som publicerades på onsdagen.

Trelleborgs kommun placerar sig på plats nummer 32 totalt, vilket är ett tapp med sex placeringar från fjorårets topprankning som nummer 26. Trots tappet är detta en god placering, helt i nivå med övriga skånska storkommuner.

Mycket roligt att Trelleborg fortsatt landar högt i hållbarhetsarbetet! Detta året var det särskilt fokus på upphandling och jag vet att vi har stora utmaningar här, så jag förväntade mig ett sämre resultat. Jag blev därför mycket positivt överraskad. Jag är så stolt över alla kollegor som fortsätter arbeta hårt för att bidra till Trelleborgs positiva utveckling, kommenterar Lina Wedin Hansson, hållbarhetschef i kommunen.

Aktuell hållbarhet har gjort den årliga rankningen sedan 2009. Rankningen bygger dels på en enkät till kommunerna, dels på statistik som är insamlad från olika andra mätningar.

Som bästa miljökommun har under flera år i rad Helsingborg rankats, så även i år.

Frågorna som ingår i enkäten handlar om vitt skilda ämnen och varierar från år till år – i år mest om klimatarbete, transporter, Agenda 2030, livsmedel, återvinning, cirkulär ekonomi, naturvård, plast, kemikalier och hållbar upphandling.

Läs mer om rankningen på Aktuell hållbarhets webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?