Taklagsfest för nytt äldreboende i Trelleborg

Publicerad:

Snart har byggnationen av kommunens nya äldre­boende kommit halvvägs, och igår, tisdag bjöds det in till en taklagsfest för att fira det kommande boendet.

Andreas Granberg, VD Eirhem, Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande och Malin Fredgardh Huber, Regionchef Attendo.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Andreas Granberg, VD Eirhem, Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande och Malin Fredgardh Huber, Regionchef Attendo.

Byggnationen kommer att resultera i 54 moderna lägenheter för äldre, plus ytor för medarbetare och administration. Äldreboendet kommer att bli ett livsstilsboende med Attendos koncept "Sport & Spa" med fokus på rörlighet och välmående. Verksamheten utformas så att den främjar hälsa, träning och avkoppling för de boende. Byggnationen startade i september 2018 och inflyttning beräknas ske till vintern 2019.

– Det är en positiv anda och en tro på vår kommun. Många företag väljer att investera i Trelleborg. Kommunen behöver samverka med externa aktörer för att klara utmaningar i välfärden framåt, säger Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande.

Inriktningsmål för bostadsförsörjning

Detta går i linje med de fyra inkriktningsmål för bostadsförsörjning i bostadsförsörjningsprogrammet som antogs i Kommunfullmäktige 2018. Inriktningsmålen visar på Trelleborgs kommuns målsättning för bostadsförsörjning.

  • Kommunen ska vara ett attraktivt val på den regionala bostadsmarknaden

  • Kommunens bostadsmarknad skaerbjuda såväl nya som befintligainvånare hög flexibilitet genom strategiskt bostadsbyggande och ett varierat bostadsutbud

  • Kommunen ska tillsammans med marknadens aktörer erbjuda attraktiva och hållbara boendemiljöer

  • Kommunen ska aktivt verka för att ingen person ska stå utanför bostadsmarknaden

Läs hela bostadsförsörjningsprogrammet här (PDF-dokument, 18,2 MB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?