Fria resor med kollektivtrafik för dig över 67 år

Publicerad:

Trelleborgs kommun har beslutat att alla som är 67 år eller äldre, och folkbokförda i kommunen, beviljas gratis kollektivtrafik med Skånetrafiken inom kommunen. Beslutet gäller från och med 1 maj 2019 för resor med Skånetrafikens stadsbussar, regionbussar och närtrafik inom kommunens gränser. Om resan påbörjas eller avslutas utanför kommunen, betalar du avgift till/från kommungränsen.

Gratis kollektivtrafik för alla över 67 år
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gratis kollektivtrafik för alla över 67 år

– Nu genomför vi hållbarhet i praktiken. Färre bilresor, ökat kollektivtrafikanvändande och ökad möjlighet för sociala möten, vilket främjar den sociala hälsan i kommunen. 
Vi vill främja en bättre hälsa och därmed ett bättre liv för båda grupperna, såväl seniorer som färdtjänstberättigade, som omfattas av de kostnadsfria resorna säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, Trelleborgs kommun.

Vi ser det som ett stort samhällsvärde i att kunna erbjuda seniorer (67 år och uppåt) fri kollektivtrafik i kommunen. Det främjar ett hållbart resande och ger förutsättningar för den äldre målgruppen att välja kollektivtrafiken utifrån deras behov. Samtliga av Skånetrafikens stadsbussar I Trelleborg är tillgänglighetsanpassade vilket även möjliggör ett smidigt resande för alla säger Fredrik Geijer, kommundirektör, Trelleborgs kommun.

Vi är jätteglada att i samarbete med Trelleborgskommun kunna erbjuda invånarna över 67 fria resor. Det bidrar både till ett mer hållbart resande i Skåne och därmed en bättre miljö för alla - och inte minst en ökad livskvalitet för seniorerna som nu kan resa fritt i kommunen säger Camilla Bunke Försäljningschef, Skånetrafiken.

Information om Jojo senior (PDF-dokument, 2,6 MB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?