April

 • Ny arrendator tillträdde idag

  Dalabadets brygga

  Sedan en lång tid tillbaka pågår en uppfräschning av området kring Dalabadets camping. Ny arrendator är nu på plats och den nya verksamheten startar upp under vår och sommar 2019. Detta är glädjande nyheter för kommunen och för utvecklingen av turism och besöksnäringen. Visionen är att campingområdet ska utvecklas vidare till en attraktiv besöksplats, som såväl turister som invånare i kommunen kan nyttja.

 • 67 år och äldre och färdtjänstberättigade åker fritt

  Du som är 67 år eller äldre eller om du har färdtjänst, och är folkbokförd i kommunen, åker fritt i kollektivtrafiken med Skånetrafikens stadsbussar, regionbussar och närtrafik inom kommunens gränser. Detta gäller från och med imorgon den 1 maj 2019.

 • Öppet Hus på Västra Alstad skola den 8 maj

  Västra Alstad skola

  Onsdagen den 8 maj är det Öppet Hus på Västra Alstad skola. Passa på att se skolan och prata med personalen och eleverna om hur det är att gå på Västra Alstad skola.

 • Valborgsfirande på Dalabadet, Trelleborgen och i Stadsparken

  Valborg på Trelleborgen

  Traditionsenligt firas Valborg på Dalabadet, Trelleborgen och i Stadsparken med körer och vårtal. Trelleborgs kommun hanterar eldarna och tekniken och samverkar med föreningar kring dessa Valborgsfiranden. Med reservation för ändringar på grund av eventuellt eldningsförbud.

 • Handelsfrukost med nyttiga fakta och goda råd

  Marie Enhörning, näringspolitisk expert på Svensk handel, besökte handelsfrukosten i Trelleborg under fredagen.

  Marie Enhörning från Svensk handel bjöd på nyttiga fakta och intressanta reflektioner kring handelns betydelse för staden när hon besökte Trelleborg under fredagsmorgonen.

 • Trelleborgs kommun deltar i unikt forskningsprogram om undervisning i förskolan

  Sabrina Nilsson och Ingrid Nilsson är två av förskollärarna i Trelleborgs kommun som har medverkat i forskningsprogrammet UNDIF - Undervisning i förskolan.

  Sedan 2016 har Trelleborgs kommun och ytterligare nio andra kommuner, i samarbete med forskare från Malmö universitet och det fristående forskningsinstitutet Ifous, utvecklat undervisningen i sina förskolor genom FoU-programmet UNDIF (Undervisning i förskolan), det största forskningsprogrammet i sitt slag. En av målsättningarna med programmet har varit att få förskollärare att se sig själva som lärare i förskolan med ett tydligt undervisningsuppdrag.

 • Yrkeshögskolan Trelleborg håller Öppet Hus den 9 maj

  Är du nyfiken på Yrkeshögskolan Trelleborgs utbildningar inom hälso- och sjukvård och pedagogik? Då är du välkommen att besöka Yrkeshögskolan Trelleborg den 9 maj där du kan träffa studerande, utbildningsledare och studie- och yrkesvägledare för att få svar på frågor om utbildningarna och hur du gör för att ansöka till dem.

 • Bolagsdag med samverkan i fokus

  Deltagare på bolagsdagen

  Igår, den 24 april, genomförde Rådhuskoncernen en halvdag med information till alla styrelseledamöter, -suppleanter, lekmannarevisorer och VD-ar i de kommunala bolagen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa