Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Välbesökt temadag om hållbar stadsutveckling

Publicerad:

Under tisdagen arrangerade Trelleborgs kommun en dag med föreläsningar och samtal kring temat hållbar och klimatsmart stadsutveckling. Diskussionerna handlade även om det aktuella byggprojektet Övre och Stadsparkskvarteren.

Kerstin Rubenson från RISE (Research Institutes of Sweden) föreläste om den hållbara staden.
Foto: Emilie Ekander Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kerstin Rubenson från RISE (Research Institutes of Sweden) föreläste om den hållbara staden.

På plats i Parken var flera olika aktörer inom samhällsbyggande; både från byggbranschen och från offentlig sektor. Föreläsningarna hölls av bland andra Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp, Spacescape, Trivector och RISE (Research Institutes of Sweden).

Målet med dagen var att öka kunskapen om hållbar stadsutveckling och hur ett samhälle kan arbeta med de frågorna. Det var också en chans för olika samhällsaktörer att samverka och hitta innovativa lösningar.

Ett hållbart Övre

Temat hållbar stadsutveckling knöts även ihop med utvecklingen av byggprojektet Övre och stadsparkskvarteren. Det är ett projekt där både social och miljömässig hållbarhet är viktiga ledstjärnor.

I projektet Övre och Stadsparkskvarteren bjuder Trelleborgs kommun nu in till markanvisning av de första etapperna i stadsdelens utveckling. Fram till 12 oktober kan exploatörer och arkitekter lämna in ansökan.

Läs mer om Övre och Stadsparkskvarteren

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?