Stort intresse för att bygga på Övre

Publicerad:

Drygt 70 exploatörer besökte på tisdagen Trelleborgs kommuns exploatörsträff för stadsbyggnadsprojektet Övre och Stadsparkskvarteren.

Planarkitekt Fredrik Magnusson presenterar för nyfikna exploatörer vilka möjligheter som finns i stadsbyggnadsprojektet Övre och Stadsparkskvarteren.
Foto: Jakob Skarphagen Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Planarkitekt Fredrik Magnusson presenterar för nyfikna exploatörer vilka möjligheter som finns i stadsbyggnadsprojektet Övre och Stadsparkskvarteren.

På tisdagsförmiddagen höll Trelleborgs kommun ett informationsmöte för exploatörer intresserade av att bygga på det tidigare busstorget Övre. Runt 70 exploatörer och 43 företag fanns representerade under informationsmötet.

Ska binda samman staden

Trelleborgs kommun har antagit ett planprogram för Övre och Stadsparkskvarteren och arbetar nu med de första detaljplanerna för området. Visionen för Övre och Stadsparkskvarteren är att skapa ett område med levande gatumiljöer, exempelvis med hjälp av småskaliga byggnader samt en mix av bostäder och verksamhetslokaler.

- Vi vill att området ska binda samman norra och södra delen av staden, istället för att vara den barriär det kan upplevas som idag, beskriver Trelleborgs kommuns planarkitekt Fredrik Magnusson.

Vad händer nu?

De exploatörer som vill vara med och bygga och utveckla Övre och Stadsparkskvarteren ska nu lämna in en skriftlig intresseanmälan till Trelleborgs kommun. Därefter väljer Trelleborgs kommun ut ett antal exploatörer att jobba vidare med i projektets första etapper.

Läs mer om Övre och Stadsparkskvarteren

Klicka här för att läsa mer

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?