SKL vill lära mer av Trelleborgs utvecklingsresa

Publicerad:

Representanter från SKL, Sveriges kommuner och landsting, besökte under torsdagen arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Per-Arne Andersson, avdelningsdirektör SKL, Eleonore Schlyter och Zara Göransson Tosic, enhetschef respektive förvaltningschef Trelleborgs kommun, Vesna Jovic och Leif Klingensjö, direktör respektive sektionschef SKL.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Per-Arne Andersson, avdelningsdirektör SKL, Eleonore Schlyter och Zara Göransson Tosic, enhetschef respektive förvaltningschef Trelleborgs kommun, Vesna Jovic och Leif Klingensjö, direktör respektive sektionschef SKL.

Fokus för besöket är den utvecklingsresa inom digitalisering och automatisering av ekonomiskt bistånd som Trelleborgs kommun var först i landet att genomföra.

- Vi har sett effekterna av automatisering och hur goda resultaten kan bli när vi får möjlighet att lägga våra resurser där de gör skillnad - i kontakten med arbetssökande och arbetsgivare, säger Zara Göransson Tosic, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

Förutom medarbetare på arbetsmarknadsförvaltningen har kommundirektör Fredrik Geijer och arbetsmarknadsnämndens ordförande Veronica Larsson deltagit i mötet med SKL för att dela med sig av erfarenheter utifrån olika positioner i kommunen.

- Syftet med vårt besök är för oss att lära, men också förstå vad som behöver göras, till exempel av oss på SKL, säger Leif Klingensjö, sektionschef på Utbildning och arbetsmarknad SKL.

Under fredagen kommer representanter från Migrationsverket att besöka arbetsmarknadsförvaltningen i samma syfte – att ta del av Trelleborgs erfarenheter av att effektivisera verksamheten.

- Välfärden står inför stora utmaningar framöver och det kommer att bli än viktigare att lägga resurser på rätt saker. Vi har lärt oss mycket under vårt utvecklingsarbete som vi gärna delar med oss av, säger Eleonore Schlyter, enhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?