Samarbete kan underlätta utredning

Publicerad:

Trelleborgs kommun och polisen arbetar sedan lång tid tillbaka tillsammans för att öka tryggheten i Trelleborg. Sedan förra höstens incidenter på bland annat biblioteket och Gasverket, har samarbetet intensifierats.

Det kan nu leda till att tisdagsnattens skjutning i centrala Trelleborg kan klaras upp.

- Vi har ett nära och bra samarbete som lett till att vi idag har en ganska klar bild av situationen i Trelleborg, säger kommunpolis Mats Rindborn Grahl. Det är beklagligt men vi måste konstatera att den situation som finns på andra platser numera också förekommer i Trelleborg.

Kommunpolisen ser ingen anledning till att allmänheten ska känna otrygghet, och lutar sig mot den statistik som visar att Trelleborg är en trygg stad. De trygghetsmätningar som genomförs årligen visar på att antalet begångna brott är lågt, medan många känner oro för risken att drabbas.

Sedan i sommar arbetar sex trygghetsvärdar i Trelleborgs kommun. Personalen är i gång varje dag från eftermiddag och fram på småtimmarna. De ronderar på olika platser i kommunen och rapporterar in allt från klotter till sönderslagna fönster och andra störningar. En viktig del i deras arbete är att ha dialog med medborgarna. Under den närmaste tiden kommer trygghetsvärdarna att ha särskilt fokus på de centrala delarna av Trelleborg. Också polisen kommer att ha speciell tillsyn i centrumkvarteren.

Det var under natten till onsdagen som skott avlossades mot Restaurang Istanbul på Corfitz Beck-Friisgatan. Ingen person kom till skada till vid skjutningen. Polisen utreder händelsen.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?