Många nyfikna på stadens utveckling

Publicerad:

Stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 fanns på plats under Hamnens dag i lördags. Många var intresserade av planerna och kom för att ställa frågor till projektets representanter.

På Hamnens dag var det många besökare som diskuterade stadens framtid med representanter från Kuststad 2025. Delprojektledare Hans Lilja berättar om planerna och visar på kartan.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika På Hamnens dag var det många besökare som diskuterade stadens framtid med representanter från Kuststad 2025. Delprojektledare Hans Lilja berättar om planerna och visar på kartan.

I tältet där projektet huserade kunde besökarna med hjälp av byggklossar fantisera om hur de nya stadsdelarna i det västra hamnområdet ska se ut. Det fanns också visionsbilder, framtagna av externa arkitekter, som gav en fingervisning om hur Trelleborg kan utvecklas.

Diskussionerna var många under dagen och berörde alla delar av projektet Kuststad 2025. Förutom de planerade nya stadsdelarna med samlingsnamnet Sjöstaden samt östra industriområdet som ska omvandlas till Business center var det även en del frågor om ringvägen och hamninfarten.

Dessutom hade många besökare höga förhoppningar om att Västra Sjöstaden, som är det industriområde där före detta Pergo och Dux finns, snart ska kunna börja byggas. Planerade byggstart är 2021/2022 med inflyttning 2023/2024. Om åtta år beräknas området vara färdigbyggt med cirka 1000-1200 bostäder.

EU-logga

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?