Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Lärare från Trelleborg - en av tre finalister till Guldäpplet

Publicerad:

Vi gratulerar Maria Glawe, speciallärare med inriktning språk-, läs- och skrivutveckling och förstelärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, som är en av tre finalister till Guldäpplet 2018.

Maria Glawe, speciallärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, är en av tre finalister till Guldäpplet 2018.
Foto: Privat Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Maria Glawe, speciallärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, är en av tre finalister till Guldäpplet 2018.

Drygt hundra lärare har nominerats till lärarpriset Guldäpplet 2018. Bland dessa har juryn utsett tre finalister, som presenterades i dag på Bokmässan.

Maria Glawe är nominerad till Guldäpplet 2018 för att hon tillsammans med sina elever ständigt utvecklar undervisningen och använder digital teknik på ett innovativt sätt för att skapa en engagerande och motiverande undervisning som bidrar till fördjupade kunskaper. Med hjälp av digitaliseringen tar Maria in omvärlden i klassrummet på ett naturligt sätt.

De två andra finalisterna är Anna Bergström, speciallärare, inriktning språk-, läs- och skrivutveckling och förstelärare på Lejonströmsskolans grundsärskola i Skellefteå samt Daniel Nilsson, speciallärare i matematik och förstelärare, på Stagneliusskolan i Kalmar.

Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?