Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Fågelsångens förskola hissar Grön Flagg

Publicerad:

Idag fick Fågelsångens förskola i Trelleborg hissa Grön Flagg för sitt aktiva hållbarhetsarbete. Grön Flagg är ett program, som syftar till att väcka barns och ungas nyfikenhet kring hållbarhetsfrågor.

Förskollärarna Susanna Lanelius (t v) och Linnea Andersson har tillsammans med barnen och övrig personal arbetat i ett års tid för att få Fågelsångens förskola Grön Flagg-certifierad.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Förskollärarna Susanna Lanelius (t v) och Linnea Andersson har tillsammans med barnen och övrig personal arbetat i ett års tid för att få Fågelsångens förskola Grön Flagg-certifierad.

Linnea Andersson, förskollärare på Fågelsången, berättar att förskolan har arbetat med att få Grön Flagg-certifiering sedan september förra året.

– Vi har arbetat med tre utvecklingsprojekt: skräp och avfall, livsstil och hälsa samt djur och natur. Barnen har tyckt att det har varit roligt med alla aktiviteter och de har varit väldigt engagerade.

– I projektet skräp och avfall har vi haft "skräpdagar" då barnen har fått hjälpa till att plocka skräp och så har vi pratat om vad som händer med skräp som slängs i naturen. Barnen har också fått lära sig om återvinning; att saker kan återanvändas flera gånger.

I hälsoprojektet har förskolan arbetat med kost och motion. Bland annat har barnen arbetat med "månadens grönsak" då barnen har fått lära sig mer om en särskild grönsak.

– Barnen har fått känna och smaka på grönsaken och så har vi lagat en maträtt på just den grönsaken, säger Linnea Andersson. I detta projekt har vi haft ett nära samarbete med vårt kök.

Projekten ska nu ska vävas in i den dagliga verksamheten, samtidigt som förskolan kommer att börja arbeta med tre nya Grön Flagg-projekt:

– Vi i personalen tycker dessa projekt är viktiga. Vi jobbar med Grön Flagg för att våra barn ska få de bästa förutsättningarna inför framtiden, säger Linnea Andersson.

Fotnot: Organisatören bakom Grön Flagg är stiftelsen Håll Sverige Rent som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. 2200 skolor och förskolor runt om i Sverige är med i Grön Flagg.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?