Res med Skånetrafiken under höstlovet

Publicerad:

För att Skånes barn och ungdomar enkelt ska kunna ta sig till och från alla aktiviteter har Skånetrafiken tagit fram en höstlovsbiljett.

Pågatåg vid Trelleborg C.
Foto: Susanne Nilsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Pågatåg vid Trelleborg C.

Med en höstlovsbiljett reser den som är 7 till 19 år gammal fritt i Skåne mellan 26 oktober och 4 november med Skånetrafikens bussar och tåg. Biljetten köper man i Skånetrafiken-appen och priset är 100 kronor för tio dagars resande.

– Vi är glada över att kunna ge barn och ungdomar chansen att upptäcka Skåne under höstlovet. Dessutom är det viktigt ur ett samhällsperspektiv att fler reser kollektivt och då är det naturligt att börja med barn och ungdomar, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Biljetten börjar säljas den 19 oktober. För den som inte vill ha sina kortuppgifter inlagda i sitt barns mobiltelefon går det utmärkt att själv köpa biljetten på sin egen telefon och sen välja att låna ut biljetten till barnet genom att logga in på Mitt konto i appen.

För den som inte har en mobiltelefon är det möjligt att gå till ett av Skånetrafikens kundcenter eller ett serviceombud och köpa samma biljett på ett Jojo-kort.

Fakta

  • Höstlovsbiljetten finns att köpa i Skånetrafiken-appen och gäller för fritt resande med Skånetrafikens bussar, Pågatågen och Öresundståg inom Skåne mellan 26 oktober och 4 november.
  • Biljetten gäller för den som är mellan 7 och 19 år gammal och kostar 100 kronor. Den börjar säljas 19 oktober.

För mer information kontakta: Skånetrafikens presstjänst på 0451-28 85 03.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?