Möjligheternas värld ska väcka elevers teknikintresse

Publicerad:

Denna vecka kommer mer än 500 elever i årskurs 7 att få testa flera olika yrken och inriktningar inom industri- och teknikbranschen på eventet "Möjligheternas värld" i Trelleborg.

På Möjligheternas värld får elever i årskurs 7 prova på ett antal olika tekniska stationer under ledning av gymnasieelever på Söderslättsgymnasiets teknikcollege.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika På Möjligheternas värld får elever i årskurs 7 prova på ett antal olika tekniska stationer under ledning av gymnasieelever på Söderslättsgymnasiets teknikcollege.

På Möjligheternas värld får eleverna prova ett antal tekniska stationer under ledning av gymnasieelever från industritekniska och design/teknikprogrammen på Söderslättgymnasiets teknikcollege. Bland annat får eleverna prova på 3D-printing, svetsning och programmering.

- Syftet med Möjligheternas värld är dels att högstadieeleverna ska få en inblick i hur det är att gå ett tekniskt program på gymnasiet och dels att få se vilka yrkesmöjligheter det finns inom det tekniska området, säger Pernilla Bergkvist, biträdande rektor på Söderslättsgymnasiets teknikcollege i Trelleborg.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?