Maria Glawe – vinnare av Guldäpplet 2018

Publicerad:

Stort grattis till Maria Glawe, speciallärare med inriktning språk-, läs- och skrivutveckling och förstelärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, som tidigare idag vann Guldäpplet 2018 på Skolforum & Framtidens Lärande på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Maria Glawe vinnare av Guldäpplet 2018
Foto: Bo Helmersson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Maria Glawe vinnare av Guldäpplet 2018

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.

Maria Glawe vann Guldäpplet 2018 för att hon enligt juryn "genom innovativa samarbetsprojekt tar in omvärlden i klassrummet och tillsammans med sina elever och kollegor ständigt utvecklar undervisningen där digital teknik används för att skapa en engagerande och motiverande undervisning som bidrar till fördjupade kunskaper."

- Det känns helt fantastiskt, säger Maria Glawe. Jag är stolt över mitt arbete med eleverna; vi gör något unikt tillsammans! Dessutom är jag glad över att arbeta så här med kollegor både på Söderslättsgymnasiet, och på andra skolor i Trelleborgs kommun.

Läs mer om Guldäpplet

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?