Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Höstlov på Trelleborgs Museum

Publicerad:

Kom och gör avtryck i lera med konstnären Pernilla Norrman. Drop in tisdag-torsdag klockan 12.30-15.00. Hitta gömda lyckoamuletter en familjeaktivitet - hela vecka 44. Gratis för barn!

Höstlov på Trelleborgs Museum. Prova på att göra avtryck i lera.
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Höstlov på Trelleborgs Museum. Prova på att göra avtryck i lera.

Du får lära dig tre bra-att-komma-ihåg-tips när man jobbar med lera. Varför inte göra en magisk turamulett, eller en skylt till ditt rum med roliga avtryck av din favoritpryl, eller annat du kan komma på, såsom din tumme, löv, kottar, snören, nycklar... Vad blir ditt personliga avtryck?

Lera är formbart och mjukt. När lera bränns till keramik kan den inte brytas ner och försvin-na. Det är därför vi på museer runt om i världen kan se skärvor efter flera tusen år gamla keramikföremål, och genom dem följa människans tidiga historia. Vi går på upptäcktsfärd i museet för att hitta 7000 år gammal bränd lera. Tillsammans med Pernilla tittar vi på hennes utställning och får följa lerans förvandling från lergropen till förunderliga ting.

När: vecka 44 tisdag-torsdag

Tider för förbokade grupper:
tisdag-torsdag klockan 10-11.30
Max antal är 15 per grupp
Anmälan: telefon 0410-73 30 45 eller e-post musped@trelleborg.se

Drop in - Kom när du vill!
(gäller ej grupper, om inte detta speciellt avtalats)
tisdag-torsdag klockan 12.30 - 15.00

Plats: Trelleborgs Museums foajé
Ålder: 6-15 år
Workshopen är kostnadsfri

Praktisk information
Var och en får samma mängd lera och utifrån den kan en större eller ett par mindre saker skapas. Föremålen fotograferas med nummer och namn. Efter torkning och bränning är föremålen redo för hämtning på museet efter ca 3 veckor. Det finns ingen 100% garanti för att sakerna håller vid bränning men det brukar då gå bra att limma. Det blir en råbränning, d.v.s. det går bra att måla på keramiken på egen hand hemma med vattenfärg eller akryl. Det går också att spreja med lackfärg som blir mer tåligt.

Maxa din tur och hitta gömda lyckoamuletter på museet.

Familjeaktivitet på Trelleborgs Museum vecka 44 tisdag - söndag klockan 12-16. För att få tur med jakten, hålla sig frisk eller hitta bästa flirten fanns förr många knep och trix för att få mesta möjliga tur. På museet finns under höstlovet 15 lyckoamuletter som om du hittar alla kommer att ge dig extra tur. Gratis för barn. Vuxna inträde 40 kronor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?