Elever träffade roboten David

Publicerad:

I förra veckan föreläste robotutvecklarna Fredrik Löfgren och Sofia Thunberg från Linköpings universitet för 450 elever från grundskola, gymnasiet och yrkeshögskolan i Trelleborg om robotutveckling och AI, artificiell intelligens.

Roboten David underhöll eleverna med sång och dans.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Roboten David underhöll eleverna med sång och dans.

Publiken fick träffa roboten David som kan "se" och "höra" och kommunicera med sin omgivning. Till allas förtjusning visade David prov på sina färdigheter både genom dans och sång.

Fredrik Löfgren är robotutvecklare vid Linköpings universitet och föreläser om teknikutveckling med fokus på AI och robotik. Han har byggt robotar sedan han var liten och tävlat i flera internationella tävlingar. Många känner säkert igen Fredrik från Genikampen på SVT som han vann 2014.

Sofia Thunberg är masterstuderande på kognitionsvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet med inriktning mot social robotik. Hon föreläser också om robotar inom vården och hur den sociala acceptansen i samhället ska kunna utvecklas för att få in robotar i hemmiljö.

Läs mer om Fredriks och Sofias föreläsning på SkolaTrelleborgs Facebook-sida.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?