Casa Blanca, Kvarteret Bävern och Rödakorsstugan nominerade till Samhällsbyggnadspriset

Publicerad:

Nu står det klart vilka tre byggnationer som är 2018 års nominerade till Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadspris; Casa Blanca och Kvarteret Bävern i Trelleborg samt Rödakorsstugan i Beddingestrand. Priset delas ut på Trelleborgsgalan i Söderslättshallen torsdag 15 november.

Samhällsbyggnadspriset delas varje år ut till en byggnation som berikat miljön, staden, landskapet i eller upplevelsen av Trelleborgs kommun. Vinnaren utses genom en omröstning i Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsnämnd.

Här är motiveringarna till årets tre nominerade:

- Pånyttfött Casa Blanca ger liv åt centrala Trelleborg
I maj 2017 öppnade Restaurang Casa Blanca upp dörrarna igen efter den tragiska branden året innan. Man lovade större, snyggare, bättre och har sedan återkomsten infriat löftena och etablerat sig som en mötesplats som ger extra liv till Stortorget och Trelleborgs centrum.

- Kvarteret Bävern ett bevis på en växande stad
Trelleborgs centrum är i utveckling, ett tydligt tecken på det är hur kvarteret Bäverns bostadshus vuxit fram och tagit plats utmed Nygatan. Byggnaderna är värdefulla inte minst som hem åt nya och gamla trelleborgare för lång tid framöver, utan även som ett bevis på stadens stora ambitioner.

- Rödakorsstugan en äkta pärla för beddingeborna
Rödakorsstugan i Beddingestrand är ett ypperligt resultat av vad starka frivilliga krafter kan göra för en mindre ort. Lilla Beddinge Byalag tog över Röda Korsets gamla stuga från 1940-talet, och fick därmed förvalta ett viktigt minnesmärke för många Beddingebor. Byalaget har rustat upp stugan till rekreationshus och bastu, och framför allt till en mötesplats som många Beddingebor kan njuta av framöver.

Om Trelleborgsgalan

Trelleborgsgalan är Trelleborgs kommuns egen glittrande gala där priser till framstående personer och organisationer inom bland annat näringsliv, kultur, idrott och stadsbyggnad delas ut under festliga former.

Läs mer om Trelleborgsgalan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?