Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

2845 trelleborgare i resvaneundersökning

Publicerad:

Just nu pågår den största resvaneundersökningen som någonsin har gjorts i Skåne och Trelleborgs kommun är givetvis med. I vår kommun frågar vi 2845 slumpvis utvalda personer om hur de har rest under en speciell dag.

Resvaneundersökning
Foto: http://www.skane.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Resvaneundersökning

Just nu pågår Skånes största resvaneundersökning, där Region Skåne tillsammans med Skånes samtliga kommuner, bland annat Trelleborg har skickat ut en undersökning till 113 000 slumpvist utvalda skåningar, motsvarande mer än 10 procent av Skånes vuxna befolkning, där vi frågar dem om hur de har rest en viss dag. I Trelleborgs kommun har 2 845 blivit tillfrågade att delta.

Ur en resvaneundersökning går det bland annat att se hur många som går, cyklar, kör bil eller åker kollektivt och till vilka ärenden. Det ger en viktig bild av nuläget och hjälper till att skapa ännu bättre förutsättningar att resa smidigt.

– Självklart är vi i Trelleborgs kommun med i undersökningen och det ska bli jättespännande att se åt vilket håll utvecklingen går i vår kommun, säger Christoffer Hernestig, Hållbarhetsstrateg, Trelleborgs kommun.

De som uppmanas svara är slumpvis utvalda och speglar en bredd i befolkningen. Dessa kommer att svara på ett antal bakgrundsfrågor och sedan fylla i alla resor de gör under en dag i en resedagbok.

Undersökningen är den tredje som gjorts om resvanorna i Skåne. De två tidigare genomfördes 2007 och 2013. Bakom undersökningen står Region Skåne, Skånes kommuner och Trafikverket.

Även om det har valts ut ett slumpvist antal trelleborgare så är ALLA såklart välkomna att fylla i enkäten.
www.resvaneundersokning.se

Ta del av resultatet från de tidigare skånska resvaneundersökningarna här:
https://utveckling.skane.se/publikationer/rapporter-analyser-och-prognoser/resvaneundersokning-i-skane-2013/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?