Vilka är kommunens trygghetsvärdar?

Publicerad:

Trygghetsvärdarna har sedan i somras gjort sig bekanta med många i kommunen och för femte vecka i rad presenteras en av våra totalt sex trygghetsvärdar här på hemsidan för att öka deras bekantskap ytterligare.

Albert har tidigare arbetat på skola och inom psykiatrin. Han har även jobbat med ensamkommande barn och personer med olika typer av missbruksproblematik på flera hem för vård eller boende (HVB-hem). Att vara trygghetsvärd innebär att vara tillgänglig och få folk att känna sig trygga, säger han.

Albert har stor erfarenhet av att arbeta med ungdomar och han brinner för den sociala kontakten och att hjälpa människor.

Kan jag bara hjälpa någon som hamnat lite snett in på rätt spår igen så är jag nöjd.

Att vara social, kunna söka kontakt och att ha en vilja att hjälpa folk är bra egenskaper hos en trygghetsvärd. Det gäller att vara tillgänglig för de som behöver oss säger Albert.

Tillgängligheten skapar Albert och hans kollegor dagligen när de går eller kör i kommunen. Trygghetsvärdarna stannar ofta och pratar med folk och gör sig synliga genom att bland annat parkera bilarna på strategiska platser och att dela ut kort med kontaktuppgifter till trygghetsvärdarna.

Samarbetet trygghetsvärdarna emellan fungerar väl säger Albert och även om trygghetsvärdarna även samarbetar med andra aktörer anser han att det finns utrymme för förbättringar.

- Vi hade gärna haft ett tätare samarbete med polis och räddningstjänst. Jag tror det hade hjälpt oss ytterligare i vårt arbete med att öka tryggheten i kommunen.

Det bästa med att vara trygghetsvärd, säger Albert, är kontakten med ungdomarna och förhoppningen om att kunna hjälpa de som vill ha och behöver vår hjälp oavsett vad det är. Att trygghetsvärdarna gör skillnad är han övertygad om och han tycker sig redan kunna se en del förändringar som inte bara har med årstiden att göra.

- Det har blivit lugnare, speciellt i stadsparken där det inte längre rör sig lika många ungdomar som det gjorde när vi började.

Kontaktuppgifter till våra bilar och trygghetsvärdar

Bil 1: 0722 31 39 41
Bil 2: 0722 31 40 69
Bil 3: 0722 31 70 19

E-post:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?