Vem får årets Tångräka?

Publicerad:

Tångräkan är Trelleborgs kommuns miljöpris och i år är en förening, en eldsjäl och en konstnär nominerade till priset. På kvällens den 15 november vet vi vem som bär hem glasstatyetten.

Miljöpriset Tångräkan
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Miljöpriset Tångräkan

Gislövs IF:s flickor 09 och deras ledare Andreas Rijpma har nominerats med följande motivering; Genom att sparka igång projektet ”Hållbar Framgång” ställer laget krav på sina leverantörer, konsumerar hållbart och förbättrar sin sophantering. Kläder och gemensam utrustning går i arv, bytes eller skänkes till välgörande ändamål. Laget ökar också medvetenheten och kunskapen om vikten av hållbart föreningsliv inom hela Gislövs IF. Lagets engagemang ska ses som en förebild för andra idrottsföreningar att efterlikna.

Annmargrete Persson har tagit mängder med trelleborgare ut på äventyr i det blå på sina resor. Så här berättar hon själv: Fler än 1700 seniorer i Trelleborgs kommun har fått ta del av Annmargrete Perssons fleråriga engagemang för kultur, natur och historia. Resorna har gjorts med tåg, buss och cykel och många har fått upp ögonen för hur lätt och trevligt det är att gemensamt åka iväg med kollektivtrafiken. Förutom att gynna klimatet blir den sociala gemenskapen så mycket större. Resmålen har vidgat vyerna för regionala och lokala besöksmål och marknader. Tillsammans har man fått upptäcka, beundra och lära sig om museer, kyrkor, trädgårdar, statyer, konsthallar, konstverk och stadshus, utan att äventyra den lilla plånboken. Som någon sa: Delad glädje är den bästa glädjen! Att resa iväg så här tillsammans är klart bättre än att sitta hemma själv. Nu har jag fått både motion och nya vänner.

Birgitta Godlund är konstnär och gallerist och nomineras med motiveringen: Birgitta Godlund har som konstnär tagit på sig uppgiften att tematiskt öka medvetenheten hos åskådarna med utställningar som tar upp djupt existentiella miljöfrågor och förbinder naturens skönhet och skörhet. Till sitt lilla Galleri i Beddingestrand lockar hon experter och konstnärer från hela världen att medverka – förra året om havet, i somras om jorden och fler teman planeras.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?