Teater, ting eller godsaker?

Publicerad:

Det är stor spridning på de tre företag som i år nominerats till Guldpalmen, Visit Trelleborgs pris som vänder sig till besöksnäringen.

Maglarpsbullen är en av de tre nominerade.
Foto: Peter Löfqvist - Studio Blå Licens: © Copyright Maglarpsbullen är en av de tre nominerade.

Lilla Beddinge teater har de senaste åren lockat mängder av människor till en gammal tröskelänga i just Lilla Beddinge. Förra årets succé Dåliga mänskor följdes i år upp av Stinsen brinner. 23 personer är projektanställda och utöver detta köper företaget in tjänster.

- Orsaken till våra framgångar är entusiasm, engagemang och att vi älskar det vi gör, säger Rasmus Mononen som är verksamhetsledare för teatern. Vår ambition för framtiden är att kunna ta emot större publik vid varje föreställning. Idag är maximala antalet 120, och vi vill gärna öka till 200.

Ting Ute och Inne i Gislövs strandmark lockar kunder från stora delar av landet. Flest kommer från Västkusten, Småland och Stockholm. Företaget har sin grund i Maud Strandqvists konsthantverk som hon började med 1990. Idag omsätter företaget fyra miljoner och drivs av Maud tillsammans med döttrarna Karin och Susanna.

Framöver kommer företaget att arbeta med inredning interiört och anläggning av utemiljöer.

Maglarpsbullen är ett välkänt fenomen i Trelleborg men få känner antagligen till att det kommer busslaster med besökare som vill fika och handla godsaker med sig hem.

Företaget startade 1986 i Maglarp, och nuvarande ägaren Johan Cedermarker blev anställd 2000. Sju år senare tog han över företaget som idag har fem anställda. Omsättningen ligger på fem miljoner. Produktutvecklingen pågår ständigt, lyckade satsning är lakritsbollar och chokladbollar med apelsinsmak.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?