Svedala på besök i Trelleborg

Publicerad:

Infrastruktur och stadsutveckling var temat när representanter för Svedala kommun i veckan besökte Trelleborg. Syftet är att utveckla dialog och sätt att arbeta tillsammans med de utmaningar som båda kommunerna står inför.

Kommundirektör Fredrik Geijer tog emot Svedalas kommundirektör Elisabeth Larsson i Kuststad 2025:s projektlokal i Trelleborg.
Foto: Trelleborgs kommun Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommundirektör Fredrik Geijer tog emot Svedalas kommundirektör Elisabeth Larsson i Kuststad 2025:s projektlokal i Trelleborg.

Under en eftermiddag tog bland andra kommundirektör Fredrik Geijer och projektledare Charlotte Lindström emot Svedalas kommundirektör Elisabeth Larsson med personal.

De informerades om Trelleborgs offensiva utvecklingsplaner i form av nya stadsdelar i det gamla hamnområdet, ny infart till hamnen och ny ringväg mellan väg 9 och väg 108.

- Trelleborg och Svedala har många beröringspunkter. Vi behöver samverka för att hitta lösningar på de utmaningar som vi och andra kommuner i sydvästra Skåne står inför. Satsningarna inom stadsutvecklingsprojekt Kuststad 2025 är till nytta för hela regionen, säger Fredrik Geijer.

- Jag hade inte förstått hur stort projektet är. Det är roligt, men får ni inte ont i magen? säger Elisabeth Larsson.

Besöket i Trelleborg är starten på en fördjupad dialog mellan de två kommunerna när det gäller trafik- och stadsbyggnadsfrågor. Under 2019 planerar Trafikverket att genomföra en åtgärdsvalsstudie på väg 108 mellan Trelleborg och Svedala vilket kommer medföra tätare kontakt mellan kommunerna.

Dagen avslutades med en rundtur i Trelleborgs Hamn där besökarna fick se området där de nya stadsdelarna planeras samt den nya delen av hamnen, på utfylld mark sydost om staden.

EU-logga

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?