Musik, konst eller litteratur?

Publicerad:

Bredden på Trelleborg Allehandas kulturpris spänner över hela branschen, sett till de tre nominerade. Peter Svensson är kyrkomusiker i Anderslöv, Galleri Fågel ägnar sig åt konst och Mattias Edvardsson är författare.

Pelle och Solveig Daun är nominerade till TA:s kulturpris.
Foto: Privat bild Licens: © Copyright Pelle och Solveig Daun är nominerade till TA:s kulturpris.

Motiveringen till Peter Svenssons nominering är ”En musiker och eldsjäl som genom Anderslövs församling gjutit liv i hela bygden.” Själv beskriver han sig så här:

- Jag är till vardags kyrkomusiker i Anderslövs Församling. Jag älskar mitt jobb, där får jag träffa människor, jag leder 2 fantastiska körer, Kyrkokören och Gospelkören. Vi har gjort stora konserter med musik ur Kristina från Duvemåla och gospelkonsert med Samuel Ljungbladh, även symfonisk gospel där blandar gospel och stråk. Framtida projekt är även en konsert med Samuel Ljungbladh och musik ur Grease. Jag är utbildad pianist på musikhögskolan i Malmö med bl.a professor Hans Pålsson som lärare. Har ett stort hjärta för klassisk musik.Som avkoppling bygger jag gärna Lego i alla dess former

För Galleri Fågel i Beddingestrand lyder den – ”Pelle och Solveig Daun i Beddingestrand nomineras för sitt ambitiösa arbete med att höja ribban för kvalitetskonst och konsthantverk på sydkusten.”

Medan den tredje nominerade beskrivs så här ” En författare som berör genom att inte väja för att skildra det mörka.”

Priset är på 25 000 kronor och delas ut av tidningens chefredaktör Martin Falkenby och journalisten Lasse Thulin.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?