Greater Copenhagen växer

Publicerad:

I fredags samlades kommun- och regionföreträdare från båda sidor Öresund i Ringsted för att delta i Greater Copenhagens toppmöte. Runt 120 ledande tjänstepersoner och politiker möttes för att diskutera gemensamma spörsmål och staka ut vägen mot framtiden.

Deltagarna på toppmötet
Foto: Greater Copenhagen-sekretariatet Licens: © Copyright Deltagarna på toppmötet

Köpenhamnsregionen är starkt expansiv och det är viktigt att de båda sidorna av sundet samverkar på bästa sätt. Att intresset för samarbetet är stort visar inte minst det att Region Halland ansökt om och beviljats inträde i Greater Copenhagen.

På programmet i Ringsted fanns politisk debatt om internationell tillgänglighet och intern mobilitet samt expertdebatt om framtidens hållbara och innovativa mobilitet. Innan dagen avrundades fick fyra politiker, två från vardera sidan sundet, samla ihop sina tankar och åsikter om dagen.

Trelleborg är sedan flera år tillbaka aktiv medlem av Greater Copenhagen. Vid mötet i Danmark deltog kommundirektör Fredrik Geijer, kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson, oppositionsråd Mikael Rubin och stabschefen Charlotte Rosenlund Sjövall.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?