Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Energifylld förmiddag för företagare

Publicerad:

Att spara på el och energi kan ge stor påverkan på både plånboken och miljön - och dessutom ge mervärdeseffekter som förbättrad arbetsmiljö och ökad produktivitet. Det var budskapet när Trelleborgs kommun och länsstyrelsen bjöd lokala företagare på ett par energifyllda frukostföreläsningar.

Näringslivsstrateg Anna Engblom hälsar välkommen till en frukostföreläsning om energieffektivisering.
Foto: Trelleborgs kommun Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Näringslivsstrateg Anna Engblom hälsar välkommen till en frukostföreläsning om energieffektivisering.

Cirka 40 företagare hade anmält sig till förmiddagen om energieffektivisering. Bland annat deltog fastighetsägare och industri- och tillverkningsföretag.

Efter frukost och mingel informerade representanter från både länsstyrelsen och Energikontoret Skåne om nyttan med att ersätta fossila bränslen. Förutom minskade kostnader och en positiv påverkan på klimatet bör man också se till alla mervärdeseffekter.

- Det kan till exempel vara en förbättrad arbetsmiljö, mindre risk för underhållsstopp och ökad produktivitet, säger Weronica Lindeberg, klimat- och energistrateg på länsstyrelsen.

Hon råder företagarna att göra en energikartläggning för att få koll på sin energianvändning.

Desstom avhandlades frågan om vilket stöd företagare kan få i arbetet med att energieffektivisera sin verksamhet. Bland annat finns Klimatklivet som är en möjlighet för små- och medelstora bolag att få ekonomiskt stöd för olika klimat- och energiinvesteringar. Företag kan få bidrag på upp till 70 procent av kostnaden för exempelvis anslutning till fjärrvärme, produktion av biogas eller installation av laddstolpar till elbilar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?