Elever ger namn åt ny skola

Publicerad:

Till höstterminen 2018 ska den nya Västervångskolan stå klar för 850 elever. Namnet på skolan har eleverna själva fått vara med att rösta fram. Den nya skolan ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan.

Från vänster: Annie Björnqvist, Sven Lindkvist, Kevin Hedenvang, Albin Nilsson och Leon Beiqi Sandgren
Foto: Yana Broberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Från vänster: Annie Björnqvist, Sven Lindkvist, Kevin Hedenvang, Albin Nilsson och Leon Beiqi Sandgren

– Vi i bildningsnämnden tycker att eleverna har gjort ett jättefint arbete tillsammans på ett demokratiskt sätt, säger Sven Lindkvist, bildningsnämndens ordförande.

Tillsammans med bildningsförvaltningens tillförordnade förvaltningschef André Levin besökte han eleverna på Lillevångskolan och Vannhögskolan för att tacka dem för deras engagemang med att ge den nya skolan ett namn.

I höstas fick eleverna på Lillevångskolan och Vannhögskolan i uppdrag av bildningsnämnden att ta fram ett namn på den nya skolan.

– Det var ett spännande och roligt uppdrag, tycker Leon Beiqi Sandgren som går i femte klass på Lillevångsskolan.

Eleverna fick veta hur namnprocessen skulle gå till; bland annat var det viktigt att namnet på något sätt hade anknytning till området.

Först fick alla klasser lämna in namnförslag till de båda skolornas elevråd. Därefter röstade elevrådsrepresentanterna tillsammans med rektorer och representanter från bildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen fram fem förslag, som bildningsnämnden fick ta ställning till.

Många klasser hade föreslagit Västervångskolan:

– Platsen heter Västervång, så det är ett lämpligt namn på den nya skolan, säger Annie Björnqvist, som går i sjätte klass på Vannhögskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?