Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Landshövdingen pratade parkering vid Smygehuk

Publicerad:

I måndags bjöd kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson ut landshövdingen och länsöverdirektören till Smygehuk. Syftet var att visa upp Skandinaviens sydligaste udde – och att prata om problemen med parkering som uppstått där sedan dispensen för strandskydd överklagats.

Ola Melin och Anneli Hulthén från länsstyrelsen besökte Smygehuk för att diskutera parkeringsfrågan med Torbjörn Karlsson och Rune Brandt.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ola Melin och Anneli Hulthén från länsstyrelsen besökte Smygehuk för att diskutera parkeringsfrågan med Torbjörn Karlsson och Rune Brandt.

Under en promenad i området guidade Torbjörn Karlsson och förvaltningschef Rune Brandt länsöverdirektören Ola Melin och landshövdingen Anneli Hulthén mellan hamnen, Köpmansmagasinet och de två befintliga kommunala parkeringsytorna.

- Jag bjöd in Anneli Hulthén för att ge henne möjlighet att med egna ögon se problematiken som uppstår när vi inte kan erbjuda uppställningsplatser för husbilar, säger Torbjörn Karlsson.

I maj i år beviljade samhällsbyggnadsnämnden dispens från strandskyddet i syfte att kunna erbjuda ordnad parkering för husbilar på den privata marken norr om Köpmansmagasinet. Men ärendet överklagades och ligger nu hos länsstyrelsen. Under besöket förde Torbjörn Karlsson fram önskemål om att länsstyrelsen ska hantera överklagandet skyndsamt.

- Jag bad också om hjälp med att få till stånd en långsiktig parkeringslösning. Kommunen har diskuterat att arrendera mark norr om väg 9 av kyrkan, men det handlar om jordbruksmark och därför vill vi ha länsstyrelsen med oss.

Parallellt med detta hoppas Torbjörn Karlsson att det fortfarande finns en möjlighet att nå en överenskommelse med den privata ägaren av marken norr om Köpmansmagasinet – samt att få dispens från strandskyddet. Avsikten i de förhandlingar som tidigare i vår avbröts var att kommunen skulle ta ansvar för ordning och skötsel på området.

Ingen lösning på parkeringsproblem vid Smygehuk

Följ uppdateringar om Smygehuks parkering här

Hjälpte informationen på den här sidan dig?