Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Änglar på Trelleborgen

Publicerad:

En utställning på Trelleborgen med tema änglar. Änglarna är byggda av Barbro Waldemarsdotter och de är uppbyggda med torskhuvudsben som bas. Det är vernissage den 21 januari men utställningen håller på till den 25 mars.

Änglar på Trelleborgen.
Foto: Mats Larsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Änglar på Trelleborgen.

Änglar på Trelleborgen

Välkommen på vernissage söndagen de 21 januari av Barbro Waldemarsdotters unika änglar! Den Smygehamnsbaserade konstnären har tidigare haft utställningen Chamaner på Trelleborgen. Nu återvänder hon för att visa upp unika änglafigurer, huvudsakligen skapade av torskhuvudsben.

Barbro har arbetat med figurmakeri sedan 1980-talet i olika former. Under de senaste 15 åren har hennes kontakt med olika naturandar kommit att påverka skapandet. Materialet har därför hämtas från djurvärlden i form av kranier, fjädrar och päls.

Änglarna som ställs nu ställs ut har tillverkats med samma metod. Stommen består av ben från torskhuvud och ger dessa andeväsen, ett högst personligt, spirituellt och lekfullt uttryck.

Klockan 13.00 - Barbro presenterar utställningen.
Klockan 14.30 - Kort föredrag om änglar av pedagog Mats Larsson.

Utställningen är placerad vid café Odens fönster och är därför tillgänglig dygnet runt, trots att museet håller stängt. Änglarna finns kvar på Trelleborgen fram till den 25 mars.

Ordinarie entré: 40 kronor från 20 år. Barn går i vuxet sällskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?