Sortera ditt avfall i jul

Publicerad:

I juletid ökar mängden avfall men det mesta kan återvinnas om du lägger var sak där det hör hemma. Ta hjälp av Sysavs speciella sorteringsguide för julens avfall om du är osäker.

En svensk familj producerar cirka ett ton avfall per år. Mycket återvinns, men vi behöver bli bättre på att hushålla med jordens resurser. Du kan hjälpa till genom att sortera julens avfall.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika En svensk familj producerar cirka ett ton avfall per år. Mycket återvinns, men vi behöver bli bättre på att hushålla med jordens resurser. Du kan hjälpa till genom att sortera julens avfall.

Sortera ut elektronik och batterier så att de kan behandlas och återvinnas på rätt sätt. Samma sak gäller för matavfallet, sortera ut så att det kan få en andra chans att göra nytta.

När du dansat ut julen lämnar du julgranen till någon av kommunens återvinningscentraler, eller till Östervångsverket på Kornvägen den 6 januari 2019. Då har Trelleborgs fjärrvärme AB öppet hus för inlämning och flisning av julgranar klockan 11.00-13.00. Det bjuds på kaffe och munkar. Adress Östervångsverket, Kornvägen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?