Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Nya trelleborgare firades med tårta och diplom

Publicerad:

Det var högtidlig stämning när trelleborgarna som blivit svenska medborgare under året uppmärksammades med en välkomstceremoni på Rådhuset på lördagen.

Ceremoni för nya medborgare
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ceremoni för nya medborgare

Medan alla inbjudna fikade tårta underhöll Nathalie Larsen, som till vardags arbetar i Trelleborgs kommuns kundtjänst, och hennes syster med musik. Därefter inledde kommunfullmäktiges ordförande Håkan Sjöberg och kommundirektör Fredrik Geijer med att berätta om Trelleborgs kommun. Gästerna fick ta del av kommunens vision, befolkningssiffror och organisation.

Musikunderhållning vid ceremoni för nya medborgare

Duon berättade också om framtida satsningar på allt från näringsliv till stadsutveckling innan det var dags för Håkan Sjöberg att hålla ett välkomsttal till de nya medborgarna.

- I Sverige delar vi med oss av samhällets trygghet och gemenskap. Vi bidrar gemensamt till detta genom arbete och de krav och förpliktelser som åligger oss som medborgare. Vi har förtjänat våra rättigheter. Vi har gemensamma skyldigheter. Vi har byggt upp och skapat detta Sverige över tid. Nu kan ni bidra och ta ansvar för Sverige som svenska medborgare, sa Håkan Sjöberg.

Han hälsade sedan alla de nya medborgarna välkomna till Sverige och Trelleborg. Ceremonin avslutades med att alla nya medborgare fick ta emot ett diplom.

Inbjudan till välkomstceremonin har gått ut till alla trelleborgare som under året beviljats svenskt medborgskap.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?