Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Nu är affären klar - Trelleborgshem säljer 96 lägenheter i östra Trelleborg!

Publicerad:

AB Trelleborgshem avyttrar två fastigheter i östra Trelleborg. Ny ägare är KlaraBo och tillträdet sker den 1 februari 2019.

Fastigheterna ligger på Hovslagaregatan 17-29 i Trelleborg, och innehåller totalt 96 lägenheter i varierande storlekar från 1 rum och kök till 3 rum och kök.

- Vi välkomnar Klarabo till Trelleborg, säger Pia Jönsson VD för Trelleborgshem. Vi är glada över att få sälja till en aktör som har en tydlig vilja att satsa i kommunen och som ser Trelleborg som en attraktiv ort.

AB Trelleborgshem har som nuvarande mål att bygga i genomsnitt 100 lägenheter per år samtidigt som bolaget satsar på att öka underhåll och upprustning av det befintliga fastighetsbeståndet.

- Försäljningen av fastigheterna ger oss en del av det kapital vi behöver för att kunna satsa framåt, fortsätter bolagets VD Pia Jönsson. Vi har påbörjat en detaljplaneprocess med att förtäta det intilliggande området utmed Engelbrektsgatan. Inom några år kommer vi förhoppningsvis att kunna bygga lika många bostäder som vi nu avyttrar, just här, avslutar Pia Jönsson.

Vid transaktionen har SVEFA varit säljarens rådgivare.

Fakta om Klarabo:
Klarabo är ett fastighetsbolag som förvärvar, förädlar, uppför och förvaltar attraktiva bostäder med rimliga hyror. Detta görs genom att uppföra eller förvärva bostadsfastigheter på tillväxtorter i Sverige. Klarabo har sitt huvudkontor i Malmö och agerar över hela landet.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?