Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Föredrag på Trelleborgs Museum

Publicerad:

Margareta Alin Hegelund och Jan Mark visar utställningen NELL I STORMEN. En vandring genom Nell Waldens liv. Från Trelleborg-Landskrona-Berlin-Schweiz och åter till Landskrona.

Guiderna på livsresan är Jan Mark och Margareta Alin Hegelund. Margareta inleder resan med att berätta om sitt möte med Nell och myterna hon skapade om sig själv. Jan förvaltar myten medan Margareta synar den närmre i sömmarna.

Nell Walden växte upp i Trelleborg. Mormor och morfar var Charlotta och Carl Smith. Nell gav sig ut i Europa på ett stormigt äventyr. Upplevde två världskrig. Ett Europa i förändring. Hon blev spindeln i nätet för den avantgardistiske konströrelsen Der Sturm.

Söndag 9 december klockan 14 på Trelleborgs Museum

Margareta Alin Hegelund har varit kulturchef i Landskrona, chef för Kulturen i Lund samt direktör för världskulturmuseet i Göteborg. Genom sina intresseområden har hon verkat inom Levande Historia samt varit ordförande i Svenska Unescorådet. Margareta är också författare till boken Min NELL - en ung svenska i expressionismens Berlin som utgavs 2018 i samband med öppningen av NELL I STORMEN på Trelleborgs Museum.

Jan Mark är dramaturg, dramatiker och översättare. Han var en av grundarna till Skånska Teatern i Landskrona på 1970-talet, därefter arbetade han vid Folkteatern i Gävleborg. Jan Mark har också arbetat på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Orionteatern i Stockholm. 1995 skapade han slutversionen av jättesuccén Kristina från Duvemåla, detta tillsammans med regissören Lars Rudolfsson för Malmö Musikteater (numera Malmö Opera).

Entré & biljett till föredrag: 40 kr
Begränsat antal platser
Förköp på Trelleborgs Museum
0410-733045

Hjälpte informationen på den här sidan dig?