Elever på Västervångskolan deltar i Musikhjälpen

Publicerad:

Just nu pågår Musikhjälpen – ett insamlingsevenemang där Sveriges Radio och Sveriges Television sänder dygnet runt i 144 timmar för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till undanskymda mänskliga katastrofer.

Eleverna på Västervångskolan har samlat ihop 6 853 kronor till Musikhjälpen där årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Eleverna på Västervångskolan har samlat ihop 6 853 kronor till Musikhjälpen där årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.

Årets tema, "Alla har rätt att funka olika", vill synliggöra hur människor med funktionsvariationer diskrimineras runt om i världen.

– Det finns så mycket okunskap om funktionsvariationer, så det är ett viktigt ämne att belysa, säger Hanna Hoppe, pedagog på den särskilda undervisningsgruppen Borgen på Västervångskolan i Trelleborg.

Tankar på att bidra till Musikhjälpen föddes redan i september när Hanna Hoppe hörde om årets tema på radion.

– Under hösten har jag och mina elever arbetat med UR:s material på webben, som bland annat består av filmer med barn som lever med olika funktionsvariationer i fattiga länder, berättar Hanna. Därefter har vi diskuterat hur det är att leva med funktionsvariationer i både Sverige och i andra länder, vilket i sin tur ledde till att vi ville starta en insamling här på Västervångskolan.

Insamlingen har fått stort gensvar. Totalt har eleverna på Västervångskolan bidragit med 6 853 kronor till Musikhjälpen i form av pantade flaskor och försäljning i skolcafeterian. Imorgon fredag ska dessa pengar överlämnas till Musikhjälpen på plats i Lund.

– Det är nervöst men spännande, säger en elev som ska bli intervjuad av programledarna. Och ju mer vi kan skänka till Musikhjälpen, desto mer kan vi hjälpa barn med funktionsvariationer till att få ett bättre liv.

Missa inte när Borgen besöker Musikhjälpen i direktsändning runt klockan 10 imorgon fredag, den 14 december.

Borgen är en särskild undervisningsgrupp på Västervångskolan. Borgen riktar sig till elever som har kommunikations- och samspelssvårigheter inom AST (autismspektrumtillstånd).

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?