Storbrand krävde omfattande insats

Publicerad:

Räddningstjänsten i Trelleborg fortsätter att bekämpa den omfattande brand som bröt ut i en affärslokal på Fagerängen strax före midnatt, natten till måndagen. Styrkor från Trelleborg och Vellinge arbetar med att släcka elden som totalt förstört den stora byggnaden.

Räddningsutskottets ordförande Patrik Holmberg och kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson orienterade sig om räddningsarbetet av brandchefen Kent Naterman.
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Räddningsutskottets ordförande Patrik Holmberg och kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson orienterade sig om räddningsarbetet av brandchefen Kent Naterman.

- Vi uppmanar de boende på Fagerängen som känner röklukt att stänga alla fönster och ventilation, säger Jill Gullberg, brandingenjör på räddningstjänsten i Trelleborg. Så länge det ligger brandrök över huset man bor i, ska samtlig ventilation hållas stängd.

- När brandröken har försvunnit kan man skapa tvärdrag i sin bostad för att vädra ut eventuell röklukt. Försvinner den inte då så uppmanar vi att man ska kontakta sitt försäkringsbolag.

Under det mest intensiva släckningsarbetet på måndagsnatten fick de boende i villorna norr om affären tillfälligt evakueras. De är nu tillbaka i sina hem igen.

Enligt räddningsledningen kan det flera dagar innan insatsen är helt avslutad. Det finns uppgifter som tyder på att branden varit anlagd och att affärsinnehavaren utsatts för rån i samband med branden.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?