Rösta med ambulerande röstmottagare

Publicerad:

Den som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själv kan ta sig till ett röstmottagningsställe, kan om man så begär det, lämna sin röst hemma i bostaden. Det sker till av kommunen särskilt förordnade röstmottagare.

Röstmottagaren tar emot rösten på samma sätt som i en lokal för förtidsröstning. Rösten lämnas in i på en bestämd lokal för röstmottagning. Om väljaren behöver hjälp med att göra sin röst i ordning, är röstmottagen skyldig att hjälpa till. Denne har tystnadsplikt. Den som är intagen på häkte eller kriminalvårdsanstalt får också rösta med ambulerande röstmottagare.

Så här går det till;

Ring till Trelleborgs kommun, telefon 0410-73 30 00 eller skicka e-post till och tala om att du vill rösta genom ambulerande röstmottagare. Ange namn, adress och telefonnummer. Därefter ringer representant för Trelleborgs kommun tillbaka och bokar in en tid. Du måste ha röstkort och legitimation tillgängligt vid besöket.

Ambulerande röstmottagare finns att tillgå under tiden 22 augusti till 9 september under arbetstid måndag till fredag 8 till 16.

Eventuella frågor besvaras av Valnämnden i Trelleborg 0708-817 359 eller 0708-817 996.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?