Nu vet jag att jag vill ha ett jobb där jag träffar många människor

Publicerad:

Tiden som sommarbloggare har kommit till sitt slut för mig, Ellinor Brorsson. Under tre veckors tid har jag handletts av Camilla Melinder-Odier på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, men nu är det dags för mig att fortsätta in i bloggarnas värld på annat håll.

Ellinor Brorsson avslutar nu sitt sommarjobb som sommarbloggare.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ellinor Brorsson avslutar nu sitt sommarjobb som sommarbloggare.

Nu har du sommarjobbat i tre veckor och träffat en massa sommarjobbare och deras handledare, vad tar du med dig för erfarenheter?

Den största erfarenheten jag tar med mig är att jag nu med säkerhet vet att jag vill ha ett jobb där jag träffar många människor och rör på mig. Jag tycker det har gett mycket att träffa nya sommarjobbare och handledare varje dag och genom det har jag blivit bättre på att bemöta människor och att ringa telefonsamtal till personer jag inte känner. Dessutom har jag fått förflytta mig i hela Trelleborgs kommun, vilket passar mig som gillar att vara aktiv.

Vad är ditt bästa tips till de som ska sommarjobba nästa år?

Var intresserad och försök sätta dig in i arbetet på din arbetsplats så mycket som möjligt genom att ställa frågor. Då lär du dig mycket mer och de tre veckorna du ska spendera på din arbetsplats blir roligare.

Till dig som blivit erbjuden ett sommarjobb, men inte det som du tänkt dig; tacka ja ändå! Under denna tiden har jag förstått att även de som inte fått sommarjobben de sökt har trivts bra där de hamnat istället. Arbetslivserfarenhet är av stor nytta inför framtiden och det får du från alla jobb, oavsett vilket det är.

Vad är ditt bästa tips till de handledare som ska ta emot sommarjobbare nästa år?

Mitt bästa tips är nog att låta sommarjobbarna ta så mycket egna initiativ och så mycket eget ansvar som möjligt. Så klart är det viktigt att finnas där och stötta dem, men genom att ibland behöva söka egna lösningar på problem eller behöva komma med egna förslag lär de sig mycket mer än om de bara får en färdig mall i handen om hur allting ska göras.

Och vad ska du hitta på nu när du är ledig, du ska inte ta upp din blogg igen så att vi får läsa mer av dig framöver?

Jo, det lutar faktiskt åt att jag ska starta upp bloggen igen. Jag har verkligen fått blodad tand på det här med att fotografera och skriva, tack vare den fantastiska möjligheten jag fått genom detta jobbet. Så bloggen är väl ett projekt jag skulle vilja dra igång nu när det är dags för lite ledighet innan skolan börjar.

Nu lämnar jag över stafettpinnen till en annan sommarbloggare nästa år. Jag hoppas att ni har tyckt det har varit spännande att läsa om de olika sommarjobbarna och deras handledare under dessa veckorna. För mig har det varit en mycket givande tid med många spännande möten med såväl nya som bekanta människor.

Tack för att ni har följt mig, jag hoppas ni får en fortsatt bra sommar i värmen!

Ellinor Brorsson, sommarbloggare

Läs mer artiklar från sommarbloggaren på kraftsamlingtrelleborg.se/artiklar/

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?