Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg på väg uppåt

Publicerad:

I dag presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga ranking. För Trelleborgs del är det positiv läsning. Kommunen har stigit 67 placeringar jämfört med året tidigare

- Detta är oerhört glädjande och sporrar oss att fortsätta arbeta på inslagen väg, säger Torbjörn Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

Det finns en del saker som gjorts som kan ha bidragit till den positiva utvecklingen.

Under året som gått har en näringslivspolicy tagits fram som pekar ut den fortsatta utvecklingen för näringslivspolitiken i Agenda för tillväxt 2017-2025. I policyn framgår att kommunen ska Stimulera, Kultivera, Attrahera företag och företagare.

Den populära Näringslivsfrukosten har blivit en naturlig mötesplats för företagare och fungerar som ett bra tillfälle för kunskapspåfyllnad och kontaktskapande.

Näringslivsutskottet har förlagt samtliga sina möten ute i näringslivet. Det har gett ledamöterna möjlighet att lära sig mer om det lokala näringslivet och få till en bra dialog med företrädarna. Mötena och dialogerna kommer fortsätta under nästa år.

En stor utbildningsinsats Förenkla - helt enkelt, under processtöd från SKL, Sveriges kommuner och landsting, har genomförts under året. Detta har skett i syfte att göra Trelleborgs kommun ännu mer företagarvänlig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?