Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg kan vinna e-förvaltningspris

Publicerad:

Kommunens digitaliseringsarbete fortsätter att uppmärksammas. Nu finns chansen att vinna eDiamond Award 2017.

Trelleborgs kommun är ett av sex nominerade bidrag som har chansen att ta hem årets e-förvaltningspris. Det delas ut i samband med eFörvaltningsdagarna i Stockholm 11-12 oktober. Övriga nominerade är Helsingborg, Karlskrona, Stockholm, Falkenberg samt tjänsten Fullmaktskollen.

Bakgrunden till Trelleborgs nominering är kommunens mod att våga prova nya vägar och införa processautomatisering med hjälp av en handläggarrobot, ett utvecklingsarbete som redan uppmärksammats i flera sammanhang.

Tidigare i år vann kommunen Guldlänken och i den motiveringen lyftes bland annat fram att Trelleborg tagit täten med sitt mod att skapa nya lösningar och visa prov på kommunal kreativitet.

I november utses vinnaren av Sveapriset, ett pris som går till det projekt eller verksamhet inom vård och omsorg som varit mest framgångsrikt i att förnya och förbättra svensk vård och omsorg med hjälp av IT. Trelleborg är en av fem finalister och vinnaren utses i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg.

eFörvaltningsdagarna i Stockholm är Sveriges största konferens och mötesplats om e-förvaltning och digital transformation. E-förvaltningspriset går till den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?