En kvarts miljon timmar för fler trelleborgare i arbete

Publicerad:

250 050 timmar. Så mycket av sin tid har arbetsgivare i regionen gett Trelleborgs kommuns kampanj Kraftsamling för att arbetslösa trelleborgare ska kunna närma sig arbetsmarknaden.

Tack alla kraftsamlare! Tillsammans har ni bidragit med över en kvarts miljon timmar för fler i arbete.

Kraftsamling Trelleborg har sedan kampanjen startade 2012 hållit räkning på alla de timmar som arbetsgivare i regionen gett av sin tid för att på olika sätt hjälpa kommunen att få fler trelleborgare till arbete. Det började blygsamt, men antalet timmar har stadigt vuxit med antalet företag som valt att bidra till kampanjen, i dagsläget 539 företag.

I veckan tickade räkneverket över kvartsmiljonstrecket.

Till alla anställningsmöjligheter som de kraftsamlande företagen gett kan läggas otaliga praktikmöjligheter, föreläsningar och studiebesök, bland annat. Samt goda relationer till ett stort antal företag i kommunen och regionen.

Kraftsamling Trelleborg är ett samarbete mellan arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun och Trelleborgs företagsföreningar med målet att stärka dialogen mellan kommun och företag och att hjälpas åt för att fler trelleborgare ska komma in på arbetsmarknaden.

För mer information:
Patrik Möllerström, enhetschef 0410-73 30 29

Hjälpte informationen på den här sidan dig?