White Diaries - Peter Callesen 25.11 – 25.02

Publicerad:

Peter Callesen är konstnären som kan skapa magi med ett vanligt A-4 papper. I sin konst utforskar han stora existensiella frågor, och skapar berättelser i både stora och små papperslandskap.

Erected Ruin av Peter Callesen. Utställningen White Diaries på Trelleborgs Museum.
Foto: Peter Callesen Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Erected Ruin av Peter Callesen. Utställningen White Diaries på Trelleborgs Museum.

En ruin, Ett kärleksbrev, Ett hus av tankar, För många ord – En vit dagbok. Peter Callesen, en av Danmarks främsta konstnärer intar museet med titlar som väcker nyfikna tankar. Med sitt unika bildspråk och avancerade skulpturteknik lyckas han få det vita pappersarket att komma till liv. Callesen är född 1967 och är utbildad på Århus konstskola, Konstakademin av Jutland i Århus samt på Goldsmiths College i London. Han bor i Köpenhamn men har hela världen som utställningsfält.

Konstverk av peter Callesen

Allt är skapat av papper. Det vita arket, det mest vardagliga av ting, får ingå i en förvandlingsakt från en tvådimensionell till en tredimensionell värld. En lek med avstånd, men också humor och allvar. Vi möts av överraskningar – det finns en hemlighet! Det mest personliga finns i dagboken – hur denna i sin tur bildar landskap, skulpturer berättelser är rent häpnadsväckande. Dagboken är inte helt nåbar men det finns utrymme att fylla i nya funderingar – bilda egna inre landskap. Tanken är igång, dagboken laddad. En dragkamp mellan överblick och detaljer, verklighet och illusion. Och allt som händer där emellan…

Vernissage lördag den 25 november. samtal med konstnären klockan 12.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?