Trelleborg vinnare av Sveapriset

Publicerad:

Kommunens utvecklingsarbete har prisats igen. Tidigare i år har Trelleborg vunnit Guldlänken och eDiamond Award och under tisdagskvällen ropades Trelleborg ut som vinnare av Sveapriset 2017.

Trelleborgs kommun utsågs till vinnare av Sveapriset 2017 under Kvalitetsmässans invigningsgala.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs kommun utsågs till vinnare av Sveapriset 2017 under Kvalitetsmässans invigningsgala.

Av 76 inskickade bidrag vann Trelleborgs kommun Sveapriset med bidraget "När robotar sköter handläggningen ägnar sig kommunen åt medborgarna". Arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen, som båda arbetar med att automatisera delar av handläggningsarbetet för att effektivisera och kunna ge bättre service åt medborgarna, står som avsändare.

- Det här betyder väldigt mycket för oss och är ett kvitto på att det finns ett stort intresse för det vi gör i Trelleborg och ett behov av utveckling av den svenska välfärden. Digitala tjänster och automatisering ger en mer effektiv och medborgarvänlig service där vi kan lägga mer tid på dem vi är till för istället för administration, säger Eleonore Schlyter, enhetschef i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommun utsågs till vinnare på Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan under tisdagskvällen och får, förutom en glasskulptur designad av konstnären Kjell Engman, ett utvecklingsbidrag på 150 000 kronor.

- Det här priset är viktigt för det ger oss mandat att fortsätta utveckla och ligga i framkant. Vår erfarenhet ger oss nu möjlighet att gå vidare med det riktigt svåra, tvärprocesser med samarbetspartners utanför kommunen. Tillsammans med Region Skåne och grannkommunerna kommer vi automatisera processen kring utskrivning från sjukhus för de personer som behöver hjälp av kommunen för att kunna komma hem. Det innebär att vi kvalitetssäkrar vården för medborgarna samtidigt som vi sparar mycket administrativa resurser både hos oss och sjukvården, säger Annikki Tinmark, förvaltningschef i Trelleborgs kommun.

Sveapriset har delats ut sedan 2007 och går till det projekt eller verksamhet inom vård och omsorg som varit mest framgångsrikt i att förnya och förbättra svensk vård och omsorg med hjälp av IT.

Mer information:
Eleonore Schlyter, enhetschef arbetsmarknadsförvaltningen
0410-73 30 90
Mikael Karlsson, enhetschef socialförvaltningen
0410-73 34 19

Hjälpte informationen på den här sidan dig?