Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Sätt att Se 3.6–27.8

Publicerad:

Johan Sandberg, Paris och Malmö, är verksam som både mode- och porträttfotograf med världen som arbetsfält. År 2015 blev han utsedd till Årets fotograf av tidningen Elle. För första gången i Sverige visar Johan Sandberg porträtt av några av världens största stjärnor. Vernissage på Trelleborgs Museum 3 juni klockan 13.

Pharrell Williams och Alicia Vikander.
Foto: Johan Sandberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Pharrell Williams och Alicia Vikander.

Johan Sandberg och hans team reser världen runt för fotosessioner och möten med uni­ka personligheter. För denna utställning har Johan fotograferat sina favoriter bland musiker, konstnärer, formgivare, filmare, modeller och skådespelare, som Natalie Portman, Pharrell Williams, Alicia Vikander, Bill Skarsgård och Jan Troell. Utställningen har producerats av Trelleborgs Museum.

När Johan flyttade till Italien efter konstvetenskapliga och ekonomiska studier vid Lunds Universitet var det i syfte att utforska fotografi. Han blev kvar. Idag har Johan en ateljé i Paris och arbetar med välkända modehus och magasin såsom Calvin Klein, Gucci, AALTO, Va­lentino, Bergdorf & Goodman, MaxMara, Armani, V Magazine, Dazed & Confused, Vogue Netherland, Double magazine, Inter­view, Purple Magazine.

Johan Sandberg arbetar både i den digitala och analoga bildvärl­den. De digitala bilderna är fotograferade med Hasselblad och Canon och bilderna som är tagna på film är fotograferade med Pentax 6-7. Hans eleganta gråskala ger bilderna en extra närhet. Ljusspelet gör kropparna nästintill skulpturala och ögonen intensivt beskådande. ”Jag gillar tanken att skala bort allt, det är därför mina porträttbilder ofta är fotograferade mot vitt eller svart. Då finns det inget att gömma sig bakom. Det blir så vackert om man kan fånga det där rena, enkla, intima ögonblicket när man får kontakt.”

Hjälpte informationen på den här sidan dig?