Bokrelease av Novellboken om Trelleborg

Publicerad:

Noveller från Trelleborg – Bäckaskolan och Söderslättsgymnasiet, är resultatet av ett Real Case initierat av Skola, Arbetsliv Trelleborg. På torsdagen var det äntligen dags för bokrelease och 10 minuter innan start anlände böckerna direkt från tryckpressarna med bud och fanns på plats för inbjudna gäster och alla författarna.

Bokrelease av Novellboken om Trelleborg
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Bokrelease av Novellboken om Trelleborg

Under skolåret har femmorna på Bäckaskolan och elever på Söderslättsgymnasiet jobbat med språk- och kunskapsutveckling. Till sin hjälp har man haft författaren J.F. Hansson, Osynlig makt, som varit ute hos eleverna och berättat om sin väg till författarskapet. Om alla hinder på vägen som man kan komma förbi och om modet att skriva något som andra skall läsa och bedöma. Projektet har varit en del av bildningsförvaltningens projekt Din Framtid och är ett Real Case, ett skarpt uppdrag i nära samarbete med företrädare för arbetslivet.

Invigde bokreleasen gjorde Eva Ekmark, utvecklingsledare för Skola Arbetsliv Trelleborg, följt av Sten Ivarsson från mediateket. Malin Lundius, lärare på Bäckaskolan, Maria Glawe, lärare på Söderslättsgymnasiet, och J.F. Hansson pratade därefter om sina roller i projektet och sina upplevelser. Vi fick sedan höra delar av boken läsas upp av sina respektive författare. Till slut summerade Ordförande i Bildningsnämnden, Sven Lindkvist, sina intryck och lovade att vidarebefordra boken och upplevelserna till Kockska stiftelserna som är medfinansiärer av Din Framtid.

Det var många glada och uppslupna miner under bokreleasen och efter obligatoriska tal, uppläsningar och tacktal följde ett mingel med mängder av boksigneringar. Det var ett gäng stolta författare som minglade på mediateket på Söderslättsgymnasiet och rösterna om boken och projektet var många.

-Kreativiteten var roligt, att få utlopp för kreativiteten och få utrymme att skriva, Mia Thomasson.
-Bra projekt, lärt sig mycket även att kolla andras noveller och läsa vad dom skrivit. Det var kul att skriva om det man älskade som fotboll, Johan Kronvall.
-Kul, intressant och lärorikt. Alla får inte skriva en bok och ge ut den, Agnes Rådmark och Adam Adler.
-Alla var jättebra på att skriva, Agnes Rådmark.
-Dom har skrivit många texter under året, men denna gången var det på riktigt, Malin Lundius.

Nu väntar distribution av boken till skolbiblioteken och biblioteken i Trelleborg liksom till Kungliga biblioteket i Stockholm med flera platser. Sven Lindkvist skulle också ta med den till Lund Universitet. Senare kommer boken även att kunna laddas ner i e-format med tillhörande lärarmaterial för att kunna användas i skolor över hela landet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?