Granatdröm – en given succé

Publicerad:

Söderslättsgymnasiet i samarbete med Sodalicious passade på tisdagen på att släppa en ny läsk på marknaden. Granatdröm, som är en granatäppleläsk med lime och rosmarin, fick sin premiär på mediateket. Samarbetet är ett Real Case, ett skarpt uppdrag, i samarbete med Samverkan Skola Arbetsliv inom Bildningsförvaltningen.

Release av Granatdröm, en läsk i samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Sodalicious
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Release av Granatdröm, en läsk i samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Sodalicious

Gymnasieeleverna på Söderslättsgymnasiet har tillsammans med Maria Glawe, förstelärare och speciallärare, inriktning språk-, läs-, och skrivutveckling och tillsammans med Sodalicious skapat en helt ny och egen läsk. Man har genom processen dels haft Mattias Lindemann på skolan och pratat om eget företagande och stegen i att skapa en ny läsk och dels vid ett par tillfällen besökt fabriken.

I slutändan bestämde man sig för en granatäppleläsk och resultatet fick vi provsmaka på releasen. En komplex och stor smak med nytänk och framåtanda. En läsk att vara stolt över.

-Liksom Mattias hade en dröm om att öppna en läskfabrik, säger Maria Glawe, så har eleverna skapat sin dröm i form av Granatdröm.

I projektet har eleverna fått jobba med entreprenöriellt och värdeskapande lärande. Man har också jobbat med storytelling för marknadsföringen.

Drickan är ljuset i tunneln
av Wille

Drömmar står i centrum
En kväll med vännerna
och drycken Granatdröm
Blir genast som ett Atrium

Hjälpte informationen på den här sidan dig?