Juni

 • Trelleborgens största evenemang för året - Slaget!

  Helgens första vikingaslag.

  Fredagen den 7:e juli är dagen då vikingar från när och fjärran återigen samlas för att förvandla Trelleborgen till en färgstark blandning av showfight, vigsel samt en uppsjö av hantverk.

 • Ny VD i Trelleborgs Hamn AB

  Jörgen Nilsson, 51 år, tar över som ny VD i Trelleborgs Hamn AB. Han efterträder nuvarande VD Tommy Halén som valt att gå vidare till nya utmaningar.

 • Tryggare Trelleborg i Almedalen

  Också Trelleborgs säkerhetschef Malin Ekblad kommer att medverka i ett seminarium i Almedalen i Visby. Malin Ekblad är utöver säkerhetschef i Trelleborg, Vellinge och Skurup också ordförande i Offsäk, branschorganisation för Offentlig säkerhet.

 • Trelleborg flitigt i elden i Almedalen

  Trelleborgs riksdagsledamot, tillika ordföranden i kommunfullmäktige i Trelleborg, Marianne Pettersson, har ett fullspäckat schema under Almedalsveckan.

 • Rätt fokus ska ge snabbare etablering

  Trelleborgs kommun har beviljats medel från Länsstyrelsen för att starta upp och utveckla arbetsmarknads- och samhällsorientering (ASO) för nyanlända i egen regi.

 • Rapporterna om ringvägen klara

  Konsultrapporterna om möjliga placeringar av ringväg och östlig hamninfart är klara. I rapporterna gås samtliga alternativ och deras påverkan på olika värden genom.

 • Planerar för cykelvägar från öst till väst

  Två nya cykelvägar på Söderslätt har kommit ett steg närmare sitt förverkligande sedan kommunfullmäktige i veckan sagt ja till medfinansiering. Den ena vägen ska gå mellan Stavstensudde och Fredshög och har varit efterlängtad av de många som främst sommartid cyklar till Skansarna och Skåre. Den andra cykelvägen ska gå mellan Alstad och Östra Grevie.

 • Nu startar bygget av Hälsohuset

  Med 72 lägenheter, dagverksamheter, växelvårds- och korttidsenhet, kommer Hälsohuset att bli ett viktigt tillskott i kommunens utbud av vård och boende för äldre. Det fem våningar höga huset kommer att ligga vid lasarettsområdet och bygget är tänk att starta vid årsskiftet.

 • Ett bibliotek är mer än ett bibliotek

  Gunilla Thysell, kulturnämndens ordförande

  Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell talade på kommunfullmäktiges sammanträde 26 juni om bibliotekens betydelse och om den nya biblioteksplanen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , Nästa