En skola mellan Slätt och Hav

Publicerad:

Skolorna i Trelleborg har sommarlov, men på Vannhög och Lillevång sjuder det av aktivitet på skolbygget. Efter sommarlovet kommer man att se färdiga fasader och pampiga byggnader och efter nästa sommar är det dags att flytta in.

Skolbygget Vannhög/Lillevång, Madeleine Carlström och Anna Malmqvist, 20170705
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Skolbygget Vannhög/Lillevång, Madeleine Carlström och Anna Malmqvist, 20170705

Tillsammans med biträdande rektorerna Madeleine Carlström, Vannhögsskolan, och Anna Malmqvist, Lillevångsskolan, fick vi ta oss en titt på hur det går med bygget. Skolan, som är det största byggprojekt i kommunen nu, fortlöper som det skall och håller tidsplanerna och man kan nu börja ana konturerna av bygget. Vi tar oss med bygghissens hjälp upp till tredje våningen och det som kommer att bli bland annat NO-salar. Här slås man av den storslagna utsikt man har över Trelleborg.

- Det blir en skola mellan Slätt och Hav, säger projektledaren Magnus Ahlström och tittar ut mot havet.

Till skolstarten kommer delar av byggnaden att vara klar utvändigt och man kan börja med det invändiga jobbet. Även den utbyggda matsalen kommer att vara delvis färdig för att tas i bruk.

Ett stort och spännande projekt i skolvärlden i Trelleborg. Det är många som väntar spänt på att få flytta in i den nya skolan. Men får de elever som börjar nionde klass till hösten missar man invigningen precis.

- Vi kommer nog att få en hög andel av elever i den gruppen som vill komma på återbesök efter nian, säger Madeleine Carlström, biträdande rektor på Vannhögsskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?