Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg visar upp sitt arbete på teknikmässa

Publicerad:

Socialförvaltningen delar med sig av sitt arbete och sina visioner inom välfärdsteknologi på MVTe-mässan.

Roger Granat och Mikael Karlsson från socialförvaltningen diskuterar med en besökare vid Trelleborgs monter på MVTe-mässan.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Roger Granat och Mikael Karlsson från socialförvaltningen diskuterar med en besökare vid Trelleborgs monter på MVTe-mässan.

Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa (MVTe) är en konferens och mässa om införandet av ny teknik inom kommunal vård och omsorg.

Trelleborgs kommun ingår i det nationella förändringsledningsprogrammet LEDA för smartare välfärd och delar på en av konferensens programpunkter med sig av sina erfarenheter så här långt och planerna framöver.

Socialförvaltningen finns även på plats med en monter på mässan. Där får nyfikna besökare bland annat veta mer om tekniska lösningar som redan införts i verksamheten, möjligheterna att automatisera viss typ av handläggning och om ett pågående Vinnova-projekt, Verklighetslabbet Borgen.

Verklighetslabbet Borgen syftar till att uppmärksamma och stödja utvecklingsprojekt mot moderna och effektiva arbetsformer inom äldreomsorgen. Med ett verklighetslabb kan verksamheten genomföra tester och piloter under verkliga förhållanden.

MVTe-mässan pågår i dag och i morgon.

Läs mer

MVTe-mässan
Trelleborg beviljas medel för att satsa på välfärdsteknik
Trelleborg ska bidra med smartare välfärd

Hjälpte informationen på den här sidan dig?